Healty Healing Tao

Vanaf 3 maart 2022 start er op de donderdagavond weer een nieuwe training Healty Healing Tao bij HH. Van Maart tot juli staat deze training in het teken van de 5 elementen met een speelse en uitnodigende set van bewegingen die vreugde geeft aan het lichaam.

N

Maak contact met jouw bron van vitaliteit

N

Verminder stress

N

Verbeter je stemming

N

Verbeter je slaap

N

Verminder je pijn

Chi-kung

 5 Elementen

De volgende elementen komen tijdens deze avondreeks aan bod:

water,
– hout,
– vuur,
– aarde,
metaal.

Wil je al meer weten over deze elementen lees dan de blog’s.
Tijdens deze avondreeks gaan we kennis maken met de bewegingen die horen bij deze elementen en die daardoor verlichting kunnen geven aan de organen.

Chi Kung

Een Chi Kung (ook wel Qi gong) is bewust bewegen waardoor de mogelijkheid ontstaat om dieper in je lichaam te zinken. Doordat je dieper in je lichaam zinkt kun je gaan transformeren van binnenuit. Wat weer helpt om je plek op de wereld op een natuurlijke manier die bij jou past in te nemen.

Meridianen en organen

Ons lichaam bestaat uit meridianen die de organen in ons lichaam met elkaar verbinden. Door deze meridianen bewust te bewegen ontstaat er een opening van binnenuit. Hierdoor creëer je ruimte om de energie beter te laten stromen. Als je de oefeningen regelmatig uitvoert zal je gaan merken dat de externe bewegingen je helpen om de interne bewegingen van je lichaam te gaan ervaren.

Elementen

De meridianen en organen zijn verbonden aan de taoïstische elementen.

Elk element heeft zijn eigen beweging. De bewegingen staan bekend om zijn speelse karakter en nodige je uit om vreugde aan het lichaam te geven. Door de bewegingen regelmatig uit te voeren raak je vertrouwd met jouw elementen en met het potentieel wat elk element jou biedt.

Innerlijke kracht

De meridianen werken op jouw organen, spieren en pezen. Door de meridiaan Chi Kung simuleer je jouw innerlijke kracht en vergroot je evenwicht, je peeskracht en je flexibiliteit.  Daarnaast zal je merken dat het positief effect heeft op je bewustzijn van je fysieke, emotionele, mentale en spirituele ontwikkeling.

HH

Heidi Huijbers

Zowel in de vechtsporten als in de Tao-trainingen heb ik al op jonge leeftijd kennis gemaakt met de bewegingsleer zoals onderrander de Chi Kungs. Keer op keer merk ik weer hoeveel rust en voldoening mij het geeft als ik Chi Kungs loopt.

Elke Chi Kung heeft zijn eigen waarde en eigenschappen. Door veel te oefenen heb ik ze me eigen gemaakt en voel ik de energie stromen.

De meridiaan Chi Kung is een set van oefeningen die mij lichaam helpen om helemaal open te gaan staan en de energie te laten stromen. Hiermee heb ik mijn eerste stappen gezet om het energie gat wat ik weer te dichten. Het resultaat is dat ik nu weer vol op energie heb en het jaar met gemak door kom.

Ik vind het heerlijk om er op uit te trekken en dan onderweg in een mooi stukje natuur of onder een fijne boom mijn oefeningen te doen. Zo geniet ik extra van een mooie wandeling en kom ik helemaal tot mezelf.

Wil jij vertrouwen op je innerlijke bron?