HH Chi Kung

Vanaf 3 maart 2023 starten op vrijdagavond de live lessen van HH Chi Kung.   Elke week even lekker ontspannen met een reeks van rustige Chi Kung bewegingen. Elke week een andere vorm dus laat je verrassen. 

N

Maak contact met jouw lichaam

N

Verminder stress

N

Verbeter je stemming

N

Verbeter je slaap

N

Verminder je pijn

Chi-kung

Chi Kung

Een Chi Kung (ook wel Qi gong) is bewust bewegen waardoor de mogelijkheid ontstaat om dieper in je lichaam te zinken. Door dieper in je lichaam te zinken kun je gaan transformeren van binnenuit. Wat weer helpt om je plek op de wereld op een natuurlijke manier die bij jou past in te nemen.

Als je wat rond zoekt op internet kom je tegen dat Chi voor energie/levenskracht staat en Kung voor werken/bewegen. Een chi kung betekend dan ook werken met je energie of kort weg energiewerk. 

Door een chi kung te beoefenen kun je op een zachte manier blokades uit je lichaam opheven. Zonder blokades kan je energie veel beter door je lichaam stromen. Onderandere je bloeddoorstroming en je zenuwstelsel profiteren hiervan even als je meridianen en je organen. 

Meridianen en organen

Ons lichaam bestaat uit meridianen die de organen in ons lichaam met elkaar verbinden. Door deze meridianen bewust te bewegen ontstaat er een opening van binnenuit. Hierdoor creëer je ruimte om de energie beter te laten stromen. Als je de oefeningen regelmatig uitvoert zal je gaan merken dat de externe bewegingen je helpen om de interne bewegingen van je lichaam te gaan ervaren. 

Het doen van Chi Kungs ben je bezig om de meredianen in beweging te zetten. 

Innerlijke kracht

De meridianen werken op jouw organen, spieren en pezen. Door de meridiaan Chi Kung simuleer je jouw innerlijke kracht en vergroot je evenwicht, je peeskracht en je flexibiliteit.  Daarnaast zal je merken dat het positief effect heeft op je bewustzijn van je fysieke, emotionele, mentale en spirituele ontwikkeling.

HH

Heidi Huijbers

Zowel in de vechtsporten als in de Tao-trainingen heb ik al op jonge leeftijd kennis gemaakt met de bewegingsleer zoals onderrander de Chi Kungs. Keer op keer merk ik weer hoeveel rust en voldoening mij het geeft als ik Chi Kungs doe.

Elke Chi Kung heeft zijn eigen waarde en eigenschappen. Door veel te oefenen heb ik ze me eigen gemaakt en voel ik de energie stromen. Het resultaat is dat ik nu weer vol op energie heb en het jaar met gemak door kom.

Ik vind het heerlijk om er op uit te trekken en dan onderweg in een mooi stukje natuur of onder een fijne boom mijn oefeningen te doen. Zo geniet ik extra van een mooie wandeling en kom ik helemaal tot mezelf.

Wil jij vertrouwen op je innerlijke bron?