Home » Blog » Happy Hypnose » Hypnose gewichtsverlies
gewichtsverlies

Hypnose gewichtsverlies

door | 13 jul, 2020 | Happy Hypnose

Een gezond gewicht is essentieel bij een gezonde levensstijl. Toch klinkt het gemakkelijker dan dat het is. Niet iedereen krijgt het voor elkaar met gezond eten en voldoende sporten ook op het gewenste gewicht te komen. Als ik zo in mijn omgeving kijk dan zijn er mensen die hun droom gewicht zelfs al hebben opgegeven want dat gaan we toch niet redden.

Ik zelf ben niet te zwaar of te licht toch speelt gewicht in mijn leven ook een belangrijke rol. Ik ben namelijk zelf heel bang om zwaarder te worden en daarmee mee te moeten gaan doen aan het jojo-effect van afvallen. Heel hard werken om gewicht te verliezen, niet altijd er mee bezig willen/kunnen zijn en weer aankomen om het hele spel weer opnieuw te moeten starten.

Natuurlijk kan dit spel ook anders om gespeeld worden. Want de meeste mensen zien wel de uitdagingen om gewicht te verliezen echter zijn er ook groepen mensen die juist graag wat gewicht erbij zouden willen krijgen. Dit blijkt al net zo lastig te zijn.

In beide gevallen speelt je onderbewuste een belangrijke rol. Je onderbewuste is al geen ander in staat om jou te beschermen en uit ervaringen uit het verleden weet je onderbewuste hoe die dit effectief kan doen en wat je nodig hebt. Hoe hard je ook werkt je onderbewuste zal je helpen je te beschermen op een manier die al jaren prettig voelt. Bijvoorbeeld door bepaalde producten te eten of juist niet te eten. Dingen erg lekker of juist heel vies te vinden. Door je wel of niet te laten bewegen. Zo speelt je onderbewuste in op de behoeftes die je hebt. Als je dan bewust gaat werken om je gewicht aan te passen dan ga je eigenlijk tegen je beschermingsmechanisme van je onderbewuste in.

Hypnose kan je hierbij helpen. Want tijdens een hypnose sessie is het mogelijk om tegen je onderbewuste te praten. Zo kan er aan je onderbewuste gevraagd worden om je mee te gaan helpen ipv vast te houden aan oude beschermingsmechanisme die je nu niet meer helpen.

Het enige wat je na de hypnose moet gaan leren is te luisteren naar je onderbewuste. Dit kun je doen door te reageren op de signalen die je lichaam af geeft. Ik heb hier zelf een mooie ervaring mee.

Mijn partner is een ultra sporter die de hele dag door eet om op gewicht te blijven. Bij mij is het patroon ingeslopen dat ik net als hij ‘s avonds op zoek ga naar een lekker hapje. Toen ik na mijn hypnose sessie ‘s avond opstond en naar de koelkast liep opzoek naar iets lekkers kreeg ik een signaal. Terwijl ik in de koelkast keek vroeg ik spontaan aan mezelf: ‘Wat ben je aan het zoeken je hebt niks nodig’, waarop ik koelkast sloot. Helemaal verbaast ging ik weer zitten. Wat nog veel fijner was om te ontdekken is dat de rest van de avond de behoeft om iets te eten niet meer terug is gekomen.

Het zijn de kleine dingen waar je op moet letten na een hypnose sessie. Als je dat doet dan is het resultaat verbluffend en in 1 keer raak.

Over HH

Als zachtaardig en integer persoon ben ik instaat om de innerlijke kracht van iemand te zien en bezit ik de expertises om die persoon die kracht te laten ervaren en gebruiken.

Graag neem ik jullie in verschillende blogs mee in waar ik me mee bezig houd.

Interessant:

Gerelateerde artikelen

Hypnose

Hypnose

Hypnose is een fenomeen dat ons als sinds mensenheugenis bezig houdt en helaas vaak gezien wordt als magie. Wat is hypnose nou echt? Dat is wat in dit artikel kort wordt uitgelegd wordt. Lees gerust verder …

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Taoisme L

Informatie avond

21 augustus 2024.

Van 19.30-21.00u is er een kennismakingsavond in de Smeltkroes te Maarheeze. 

HH neemt je mee op reis voor meer vitaliteit, rust, zelfliefde en veiligheid.

 

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin