Home » Blog » Happy Hypnose » Hypnose
Hypnose slinger

Hypnose

door | 28 jul, 2020 | Happy Hypnose

Hypnose als Fenomeen

Hypnose is een fenomeen dat ons al sinds mensenheugenis bezighoudt. Helaas wordt Hypnose vaak gezien als een vorm van magie. Tegenwoordig praat men in de media graag over NLP of moderne hypnose.

De geschiedenis van Hypnose

Aan de hand van het spijkerschriften die gevonden zijn in landen langs de Eufraat en de Tigris. evenals vele andere bewijzen uit landen zoals India, Italië en Griekenland is aangetoond dat hypnose net zo oud is als de mensheid. Toen hete het nog geen hypnose. in Griekenland noemde ze het bijvoorbeeld “Tempelslaap”.

Een aantal grondleggers van Hypnose

De Hypnose die we heden ten dage kennen begint in de 18e eeuw met Franz Anton Mesmer (1734-1815). Hij genas, door strijkende op en neer gaande bewegingen, een pianiste die vanaf haar 4e blind was.

Andere bekende hypnotiseurs zijn Siegmund Freud (1856-1939) en Dr. Milton Erickson (1901-1980). De theorieën van Dr. Milton vormen mede de basis van NLP (neuro Linguïstisch programmeren). De showhypnotiseur Dave Elman (1900—1967) geeft aan dat de diepte van hypnose belangrijk is voor het resultaat. Deze methode wordt de klassieke hypnose genoemd.

Begrip Hypnose

Er is door U.S. Deparment of Education een begrip opgesteld waarin uitgelegd wordt wat Hypnose inhoud:

‘Hypnosis is the bypass of the critical factor of the conscious mind and the establishment of acceptable selective thinking.’

In het Nederlands vertaald:

‘Hypnose is het omzeilen van de kritische factor, behorende tot het bewustzijn waarbij suggesties acceptabel dienen te zijn en daardoor selectief worden opgenomen in het onderbewustzijn.’

Begrippen

Zoals je ziet maakt hypnose gebruik van een aantal toestanden. Namelijk je:
• Bewustzijn, hiermee kun je nadenken en dingen begrijpen.
• Onderbewustzijn, hiermee stuur je bijvoorbeeld je emoties aan.
• Onbewuste, hiermee haal je adem en klopt je hart.
• Kritische factor die tussen je bewustzijn en je onderbewust zijn zit en je beschermt.

                                                   Hypnose Pyramide

Wat staat er dan

Een mens functioneer door te denken met het bewust zijn. Als het onderbewuste signalen opvangt komen deze eerst langs de kritische factor. De kritische factor bekijkt de resultaten die we behaald hebben in het verleden en bedenkt dan of ze de signalen doorlaten gaan. Zo zorgt de kritische factor ervoor dat we niet over prikkelt raken en dat we geen zaken gaan doen die schadelijk voor ons kunnen zijn.

Wat doet hypnose

Tijdens een hypnose sessie gaan we langs de kritische factor in gesprek met je onderbewuste. Hierdoor kunnen we nieuwe informatie aan het onderbewuste geven die normaal door de kritische factor tegengehouden zou worden.

Het gesprek

In het gesprek met het onderbewuste geven we suggestie. Deze suggestie moeten wel bij je passen, alleen dan zal je onderbewuste deze suggestie aanvaarden.

Hypnosesessie

Wil jij graag stoppen met … (roken, nagelbijten, slecht slapen, piekeren, jojoën met je gewicht) dat kan met hypnose. Je bedenkt van tevoren goed waar je vanaf wilt en wat je ervoor in de plaatst wilt.

Tijdens de Hypnosesessie gaat de hypnotiseur in gesprek met je onderbewuste en geeft deze suggesties waar het onderbewuste mee aan de slag gaat. Jij hoeft alleen de instructies op te volgen en het te laten gebeuren. De hypnotiseur doet het denkwerk voor je dus dat mag jij even loslaten.

De signalen

Het enige wat jij na de sessie nog moet doen is goed luisteren naar je onderbewuste. Deze zal signalen afgeven die anders zijn dan je tot nu toe gewend bent.

Ervaring

Nadat ik bij mezelf een nieuw lichaamsgewicht had ingesteld liep ik ’s avonds onbewust naar de koelkast, toen ik deze open deed kreeg ik een seintje “wat ga je doen in de koelkast” vroeg mijn gedachte. Ik heb de koelkast weer dicht gemaakt en ben teruggegaan naar de activiteit die ik aan het doen was. Sinds die tijd ga ik ’s avonds veel minder opzoek.

Wanneer werkt het?

Doordat je onderbewuste de suggesties die je krijgt moet accepteren werkt hypnose alleen als je er zelf ook echt helemaal achterstaat. Zo werkt het dus wel als jij wat minder alcohol wil drinken maar zal het waarschijnlijk niet werken als je je partner stuurt om minder Alcohol te drinken. Als je dat graag wilt, kun je je partner de mogelijkheid van hypnose vertellen en dan rustig afwachten tot je partner zelf een afspraak maakt met een hypnotiseur.

Wil jij graag ergens mee stoppen?

Informeer dan gerust naar de mogelijkheden.

Je kunt ook verder lezen op Wikipedia

 

 

Over HH

Als zachtaardig en integer persoon ben ik instaat om de innerlijke kracht van iemand te zien en bezit ik de expertises om die persoon die kracht te laten ervaren en gebruiken.

Graag neem ik jullie in verschillende blogs mee in waar ik me mee bezig houd.

Interessant:

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Taoisme L

Informatie avond

21 augustus 2024.

Van 19.30-21.00u is er een kennismakingsavond in de Smeltkroes te Maarheeze. 

HH neemt je mee op reis voor meer vitaliteit, rust, zelfliefde en veiligheid.

 

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin