Home » Blog » Healty Healing Tao » Element Aarde
Aarde

Element Aarde

door | 16 jan, 2022 | Healty Healing Tao

Seizoen

Na de zomer komt er bij de 5 elementen een tussenseizoen, namelijk de nazomer. Hierin staat het aarde element centraal. De nazomer kent nog hele mooie warme dagen, al neemt de zon wel al af in zijn kracht. Het is echt nog genieten van hele mooie dagen en vooral ook van de natuur.

Kleur

De dieprode kleur van de zomer wordt nu okergeel van de aarde. Dit is een kleur die je in de natuur ook zeker in de aarde tegen kunt komen en daardoor is de kleur heel passend bij dit element.

Aarde

De aarde periode is de periode van doorontwikkeling en de uiterste ontplooiingen. In de zomer heb je hard gewerkt en mooie successen behaald. Nu is het tijd om ten volle te genieten van deze successen. Kortom. dit is niet de tijd van nieuwe dingen ontwikkelen en uitvoeren maar juist van de laatste stappen door ontwikkelen en stralen.

Volwassen

In de levensloop van de mensheid is dit de periode van de volwassenen. Als ervaren volwassene kun je genieten van de behaalde resultaten uit het verleden. Daarnaast kijk je uit naar de toekomst, waarin je nog mooie ervaringen kunt maken. De volwassene heeft de rust om niet altijd alles te hoeven.

Transactionele analyse (TA)

De transactionele analyse staat bekend om de driehoek: ouder, kind, volwassene. De volwassen rol in deze driehoek is belangrijk, omdat je vanuit deze positie open en eerlijk kunt handelen en reageren op een situatie. Je geeft dan de ander vertrouwen en de ruimte om anders te handelen. Dit omdat je alle belangen kunt afwegen en uit de emotie kunt blijven. Dit is de kwaliteit die het aarde element ook heeft.

Yin en Yang eigenschappen

Het water element kent net als alle andere elementen yin-yang eigenschappen die kenmerkend zijn voor dit element. Het aarde element geeft vertrouwen vanuit harmonie en vindt gemakkelijk de balans. Toch kan ook het aarde element uit balans raken als het teveel aan Yang of te veel aan Yin eigenschappen heeft.

Yinne aarde

De positieve Yin eigenschappen van de Yinne aarde kant zijn eerlijkheid en openheid over je gedachten. Dit is dan wel ook meteen de valkuil. Door open en eerlijk over je gedachten te zijn, kan het zomaar gebeuren dat je overtuigd raakt van deze gedachten en dat je deze vast gaat zetten. Als je dan nog verder doorslaat, kan het zomaar gebeuren dat andere gedachten geen ruimte meer krijgen, omdat je overtuigd bent van je vastgezette gedachten.

Yange aarde

Een gezonde Yang balans uit zich eveneens in openheid en eerlijkheid van je gedachten. Alleen als je doorslaat in de Yange kant van de aarde ziet dit er anders uit. Je gaat je steeds meer zorgen maken. Dit kan dan doorslaan in piekeren, waarbij je geen gedachten stop meer kent. Dit is heel vermoeiend en kan slapeloze nachten teweegbrengen.

Oefening

Mediteren kan helpen om je gedachten weer te balanceren. Maar hoe pak je dat nou aan? Mediteren kan bijvoorbeeld op de volgende manier: Ga op een fijne plek zitten en zet een klokje. Begin gerust met een korte periode van bijvoorbeeld 5 minuten. Liever 5 minuten die je volhoudt, dan 20 minuten die je niet haalt. Zorg dat je comfortabel zit met beide voeten stevig op de grond. Laat je armen ontspannen op je schoot liggen. Observeer nu de beweging van je ademhaling. Je hoeft er niks aan te veranderen of er iets van te vinden. Je ademhaling is goed zoals hij is. Observeer de beweging. Als je merkt dat je gedachten afdwalen: dat is niet erg. Bedank je gedachten en start weer met het observeren van de beweging van je ademhaling. Doe dit net zo lang tot je wekkertje gaat.  Bedank jezelf, haal een keer diep adem en beweeg je lichaam.

Milt

Het orgaan dat bij het aarde element hoort is de milt. Deze ligt aan de linkerkant van je lichaam, net onder je ribben en achter je maag, bovenaan in de buik. Als je net na het eten gaat sporten dan kun je steken ervaren in dit orgaan. Dit orgaan is een onderdeel van het lymfesysteem en heeft diverse functies om het bloed op orde te houden.

Hoe voelt jouw aarde?

Je mag je ervaring hieronder delen. Deel je liever niet zichtbaar voor iedereen dan kun je de ervaring ook privé delen met Heidi door te mailen naar HH4contact@gmail.com

Over HH

Als zachtaardig en integer persoon ben ik instaat om de innerlijke kracht van iemand te zien en bezit ik de expertises om die persoon die kracht te laten ervaren en gebruiken.

Graag neem ik jullie in verschillende blogs mee in waar ik me mee bezig houd.

Interessant:

Gerelateerde artikelen

Leren mediteren!

Leren mediteren!

Leren mediteren kun je rustig opbouwen. Ervaar eerst eens wat 5 minuten met je doet en probeer dat uit te bouwen. Door een motiverende zin te bedenken en daar tijdens het mediteren je aandacht op te richten kan het helpen om je aandacht steeds op nieuwe te richten.

lees verder
5 elementen

5 elementen

Wat zijn de 5 elementen en hoe werken deze. Inleiding op de volgende blog artikelen waar elk element zijn eigen aandacht krijgt.

lees verder
Element Vuur

Element Vuur

Het vuur element past helemaal in het seizoen van de zomer. Heerlijke warmte en vol van liefde. Meer over het element vuur in deze blog.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin