Home » Blog » Healty Healing Tao » Je bestemming
Bestemming

Je bestemming

door | 9 okt, 2020 | Healty Healing Tao

Van je hobby je beroep maken

Iedereen kent de opmerking wel: van je hobby je beroep maken. Als je deze uitdrukking gebruikt kom je waarschijnlijk ook meteen in een discussie terecht die alle kanten op kan gaan. De essentie van deze uitdrukking is volgens mij dat je doet wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Vind je bestemming. 

 

Doen waar je goed in bent

Door te doen waar je goed in bent en waar je blij van wordt helpt om jezelf gelukkig te voelen. Je doet namelijk iets wat waarschijnlijk dichtbij je staat of wat helemaal je bestemming is. Het past bij jou en het geeft je energie.

 

Geluk

Door deze bestemming te vinden, vind je dus ook je levensgeluk. Dat wil niet automatisch zeggen dat je geen levensgeluk ervaart als je je bestemming niet hebt gevonden. Natuurlijk kun je ook dan prima gelukkig zijn.

 

Bestemming zoeken

Wanneer wordt het de moeite waard om eens goed te kijken of je de juiste bestemming hebt gevonden?

  • Als je energie te kort hebt
  • Als je slecht slaapt
  • Als je lichamelijke klachten hebt
  • Als je niet gelukkig bent
  • Als je veel moppert op dingen

 

Hobby

In je hobby’s zoeken naar de juiste bestemming is vaak makkelijk want als een hobby niet bevalt dan zoek je gewoon iets anders. Daar komt nog eens bij dat we al in onze jonge jeugd op zoek gaan naar de juiste hobby of sport om. Weet jij welke hobby’s je al gedaan hebt en wat die allemaal voor jou betekenden?

 

Werk

Het zoeken naar je juiste bestemming wat betreft je werk begint ook al vroeg. Je kent de vragen wel: “Wat wil jij later worden?” Weet je nog wat jouw antwoord(en) op deze vraag waren? Dan moest je na het voortgezet onderwijs al een vervolgopleiding kiezen in een bepaalde richting. Hoe ben je van daaruit beland op de plek waar je nu zit?

 

Wisselen in werk

Hoe makkelijk we ook wisselen van hobby zo lastig kan soms het wisselen van werk zijn. Je hebt waarschijnlijk ervaring en deskundigheid opgedaan in het werk wat je nu doet. Maar ja, als dit werk niet je bestemming blijkt te zijn wat ga je dan doen? Welke ervaringen en deskundigheid heb je voor andere werk? Welk ander werk zou je dan wel willen doen? Waar krijg je eigenlijk energie van.

 

De zoektocht

Tja, dat is zomaar een greep uit vragen die je jezelf kunt stellen en die waarschijnlijk ook andere aan je gaan stellen als je op weg gaat. Het kan ook anders. Door eerst te ervaren wie jij zelf bent en te leren vertrouwen op je eigen kern kun je ook gaan ontdekken wat jouw bestemming is.

 

Leer je kern kennen

Je kern kan je leren kennen door het proces van transformeren en dankbaarheid. Doormiddel van lichaamsbewegingen en meditatie oefeningen kun je van binnenuit leren. Je leert vertrouwen op je eigen krachten en intuïtie waardoor je bestemming zich steeds helderder voor je gaat openbaren.

 

Geef ruimte

Het enige wat je dan nog hoeft te doen is je kern toestemming geven om de ruimte in te nemen die het nodig heeft, om dankbaar te zijn voor alle inzichten die daarbij horen en om rustig aan op pad te gaan.

 

Bestemming omarmen         

Is het op deze manier makkelijker om je bestemming te vinden en je loopbaan of hobby hierop af te stemmen? Het vinden van je bestemming wel. Doordat je dicht bij je eigen ik, je eigen kern weet te blijven, en doordat dit ruimte geeft in je eigen denkprocessen is het makkelijker om je eigen pad te kiezen zonder je te laten beïnvloeden door gedachten en ideeën van buitenaf. Wat anderen ervan vinden wordt minder belangrijk en je kunt beter kiezen voor jezelf.

 

Eenvoudig pad

Dat wil niet automatisch zeggen dat je bestemming zich op een eenvoudig pad bevindt en dat je er zo met een paar stappen bent. Door vast te houden aan je bestemming leer je wel je pad zo in te richten dat je met meer passie en energie je weg weet te bewandelen waardoor het steeds beter gaat om echt voor jezelf te kiezen. Zo bevind je jezelf in een positieve vicieuze cirkel die je steeds hoger en hoger zal liften.

 

Een citaat

Op 2 oktober stond er een mooi citaat in de Omdenken scheurkalender dat dit ondersteund:

Werk samen met je bestemming, ga er niet tegenin, lig niet dwars. Geef je bestemming de kans zichzelf te verwezenlijken.

 

 

Over HH

Als zachtaardig en integer persoon ben ik instaat om de innerlijke kracht van iemand te zien en bezit ik de expertises om die persoon die kracht te laten ervaren en gebruiken.

Graag neem ik jullie in verschillende blogs mee in waar ik me mee bezig houd.

Interessant:

Gerelateerde artikelen

5 elementen

5 elementen

Wat zijn de 5 elementen en hoe werken deze. Inleiding op de volgende blog artikelen waar elk element zijn eigen aandacht krijgt.

lees verder
Leren mediteren!

Leren mediteren!

Leren mediteren kun je rustig opbouwen. Ervaar eerst eens wat 5 minuten met je doet en probeer dat uit te bouwen. Door een motiverende zin te bedenken en daar tijdens het mediteren je aandacht op te richten kan het helpen om je aandacht steeds op nieuwe te richten.

lees verder
Wat is Chi Kung

Wat is Chi Kung

Chi Kung (ook wel Qi Gong) zijn bewegingen die je maakt met het lichaam om de energie stroming te stimuleren. Deze bewegingen zijn al eeuwen oud en helpen je lichaam en geest in balans te brengen.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Taoisme L

Informatie avond

21 augustus 2024.

Van 19.30-21.00u is er een kennismakingsavond in de Smeltkroes te Maarheeze. 

HH neemt je mee op reis voor meer vitaliteit, rust, zelfliefde en veiligheid.

 

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin