Home » Blog » Healty Healing Tao » Wat is Chi Kung
Chi Kung

Wat is Chi Kung

door | 4 sep, 2020 | Healty Healing Tao

De betekenis

Chi Kung is een eeuwen oude bewegingsleer uit China. waarbij Chi staat voor de energie die op een natuurlijke manier door ons lichaam stroomt. Kung staat voor boefenen, cultiveren en ontwikkelen. Chi Kung ook wel geschreven als Qi Gong betekend kort weg werken met energie. 

Lao Tse

Lao Tse is een  chinese filosoof uit de 6e eeuw vChr. Hij wordt gezien als de grondlegger van het taoisme. Zijn zienswijze is terug te vinden in de eeuwen oude geschriften die in vele talen vertaald zijn zoals Toa te Tjing. Lao Tse staat vooral bekend als meditatieleraar. 

Taoisme 

Naast meditatie kent het taoisme ook het gebruik van de Chi Kungs. Deze Chi Kungs zijn gemaakt met steeds hele specifieke redenen vaak gericht op de meridianen of het vijffase model (Wu Xing). 

Wu Xing

Het vijffase model bestaat uit vijf elementen;

– Hout
– Vuur
– Aarde
Metaal
water

Verdere uitleg over de elementen zal ik binnenkort een nieuwe blog geven. 

Terug naar Chi Kung

Chi Kungs is dus een bewegingsleer die je kan helpen om je stress te verminderen, je stemming en nachtrust te verbeteren. 

Er zijn veel soorten Chi Kungs. Elke Chi Kung kent zijn eigen doel met een vaste vorm van beweging. Doordat de Chu Kung doorgegeven wordt van mens op mens kunnen er kleine verschillen ontstaan. De basis van de Chi Kungs blijft gelijk.

Diepe ervaring

De meeste mensen die in aanraking komen met Chi Kungs ervaren een diepe ervaring die moeilijk onder woorden te brengen is. Sommige zien kleuren en plaatjes terwijl andere juist veel voelen op verschillende plekken in het lichaam. Bij herhaaldelijke beoefening ervaren de meeste een diep ontspanning. 

Ontspannen

De rustige eenvoudige bewegingen stimuleerd je ademhaling en lichaamshouding. Doordat je bewust wordt van je lichaam en je de energie laat stromen helpen de Chi Kungs om te ontspannen. Hierdoor verminder je de stress. Stress gerelateerde klachten kunnen dan ook verminder worden. Denk aan lichamelijke pijnen zoals hoofdpijn, lage rug pijn of pijn in schouders en nek. 

Ben jij Benieuwd?

Kijk dan bij Healty Healing Tao wat de mogelijkheden zijn om zelf een Chi Kung te ervaren. 

Over HH

Als zachtaardig en integer persoon ben ik instaat om de innerlijke kracht van iemand te zien en bezit ik de expertises om die persoon die kracht te laten ervaren en gebruiken.

Graag neem ik jullie in verschillende blogs mee in waar ik me mee bezig houd.

Interessant:

Gerelateerde artikelen

5 elementen

5 elementen

Wat zijn de 5 elementen en hoe werken deze. Inleiding op de volgende blog artikelen waar elk element zijn eigen aandacht krijgt.

lees verder
Element Hout

Element Hout

Seizoen Na de winter volgt de lente. Eerst met het fris groen van opkomende plantjes, dan de kleurige kleine bloempjes en vervolgens de bomen met de...

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Taoisme L

Informatie avond

21 augustus 2024.

Van 19.30-21.00u is er een kennismakingsavond in de Smeltkroes te Maarheeze. 

HH neemt je mee op reis voor meer vitaliteit, rust, zelfliefde en veiligheid.

 

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin